VR LIFE med Naturskolan i Sorsele och Arjeplog

Den 22-23 augusti var det återigen dags för Naturskolan att utbilda femteklassare och lärare som en del av vårt projekt. Det var den andra träffen av tre för femteklassarna och temat för eleverna var växter vid älven, samt på vilket sätt vattnet formar landskapet.

Den 23 augusti var det halv studiedag för skolpersonal i Sorsele och Arjeplog och förutom lärare från tätorterna deltog lärare från Blattnicksele och Ammarnäs. Eftermiddagen bestod i korthet av att vår tekniska koordinator Daniel Holmqvist först beskrev projektet och Lina Polvi (Umeå universitet) berättade om hur naturliga processer formar landskapet och dess vegetation. Naturskolan visade en samling pedagogiska utomhusövningar kring temat vatten och dagen avslutades med en exkursion till den restaurerade Olsbäcken utanför Sorsele.

Här nedan följer några bilder från dagen.

Femteklassare i Arjeplog samlade kring en vattenränna som används för att kunna visa kraften och förmågan hos vattnet för att forma landskapet. Lina Polvi berättar hur det fungerar.

Lina-Arjeplog

 


Daniel Holmqvist berättar om restaureringsåtgärderna som gjorts i och runt Olsbäcken. På den andra bilden elfiskar Daniel med syftet att kunna visa öringar i olika storlekar/åldrar.

Olsbacken

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.