Nationellt LIFE-möte i Vindeln

Den 8-9 oktober arrangerade Vindel River LIFE tillsammans med MOTH ett nationellt LIFE möte på hotell Forsen i Vindeln, Västerbotten. Totalt deltog 25 stycken projektledare och ekonomer från 10 olika LIFE-projekt. Syftet med dessa möten är att diskutera möjligheter och frågeställningar kring våra projekt och att samtidigt hålla vårt svenska LIFE-nätverk levande.

Först tog vi en kort promenad längst Renforsen för att få en känsla av omgivningen och dess historia. Efter en riktig norrländsk paltlunch drog mötet igång. Många viktiga erfarenheter och förslag på lösningar delades under dagen och kvällen. Under andra dagen togs mötesdeltagarna ut på en fältresa till Storkvarnbäcken. Daniel Holmqvist berättade om restaureringsarbetet som Vindel River LIFE har gjort där. Tyvärr var de stora öringarna för blyga för att visa upp sig på lekbottnarna, trots att vi var där mitt under lekperioden. Hans Gardfjäll berättade även om MOTHs arbete med att utveckla metoder för att övervaka terrestra naturtyper.

Vi från Vindel River LIFE och MOTH vill rikta ett stort tack till alla er som kom och gjorde mötet så givande, trevligt och intressant!

Här nedan visas några bilder från mötet och fältresan.

National LIFE

storkvarnbacken

Restoration

MOTH

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.