Konferens

Vi har nöjet att bjuda in Dig till slutkonferensen för projektet Vindel River LIFE

Nya vatten blir som “gamla”: en konferens om restaurering av vattendrag

Lycksele, Lappland, Sverige 22-24 September 2014


ppt framsida
Vi vill dela med oss av våra erfarenheter av att återställa vattendrag. Under ett drygt sekel kanaliserades och omformades vattendragen inom Vindelälvssystemet för att underlätta flottning. Detta har fått stora konsekvenser för växt- och djursamhällena på stränderna och i vattnet. Konferensen kommer att stimulera en diskussion av viktiga frågor som rör vattendragsrestaurering och dess effekter. Det ges goda möjligheter till nätverkande och utbyte av idéer och erfarenheter eftersom konferensen kommer att involvera forskare, praktiker och tjänstemän från Sverige och övriga Europa. Fokus kommer att ligga på frågor om hur man praktiskt arbetar för att återställa vattendrag och hur man följer upp och utvärderar restaureringseffekter.

Om du själv vill dela med dig av dina erfarenheter rörande restaureringstekniker eller uppföljningsstudier, skicka ett abstrakt på max 300 ord senast den 2 augusti till johanna.gardestrom@umu.se

Du kan presentera i form av: a) 15 minuters presentation, b) poster eller c) 6 minuters ”speed-talk”. Vi behöver veta ditt första- och andrahandsalternativ av presentationsform eftersom det bara finns ett fåtal platser tillgängliga för 15 minuters presentationer. Vi återkommer senast den 2 augusti 2014 med information om ditt abstract har accepterats eller inte och i så fall, i vilken presentationskategori det har hamnat i.

De hundra första som anmäler sig bjuds på konferensavgiften (liksom maten) men registrering är obligatorisk. Det är alltså klokt att anmäla sig så snabbt som möjligt! Vi behöver din registrering senast den 19 juni 2014. OBS! Anmälningsdatumet är förlängt t.o.m den 31/6.

Registreringen är nu stängd eftersom vi har fått in över 100 anmälningar. Om du vill göra en sen anmälan, kontakta vår projektledare: johanna.gardestrom@umu.se

Boende>>>

Resa till Lycksele>>>

Program>>>

Abstracts>>>

Summering av konferensen>>>

Varmt välkommen!

Vindel River LIFE

new logos beneficiaries inkl HaV

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.