Media

2013
I en livesändning i radio Västerbotten den 15 maj pratade Johanna om vad vi gör och resultat vi kommit fram till inom Vindel River LIFE. Lyssna

2012
I Forskning & Framsteg nr 4 publicerades en artikel om Vindel River LIFE, ”Döda träd ska locka fram lekande fiskar”. En notis om artikeln finns på tidningens webbsida.

I en artikel i Allt om Flugfiske, nr 7 sid. 17-21, besökte reportern Ruskträskbäcken, där Daniel Holmqvist visade på och berättade om det goda fiske som delvis är ett resultat av Vindel River LIFE:s restaureringsarbete.

Daniel Holmqvist pratade den 7/11 LIFE-restaurering och öringlek i Radio Västerbotten.

I SCA:s tidning Din Skog nr 4, sidorna 19-21, fanns en artikel om Vindel River LIFE och vårt arbete med att återskapa fiskens naturliga miljö och lekplatser.

2011
På sidan 6-9 i 2011 års nummer av Älvräddaren kan ni läsa en längre artikel om projektet Vindel River LIFE.

Den 5 maj visade Svt ett reportage från vårt restaureringsområde. I barnprogrammet “Miljöhjältar” fick barnen Elias och Yasmin miljöuppdraget att hjälpa Stefan Ågren med att restaurera lekbottnar.

Den 6 augusti var det ytterligare en artikel om projektet i Västerbottens-Kuriren. Här ligger fokus på arbetet med att restaurera lekbottnar.

Den 19 oktober var det ett reportage i Västerbottensnytt (TV) om projektet med fokus på fisk som hittar till våra restaurerade lekbottnar.

Den 20 oktober var det ett längre reportage om Vindel River LIFE i P1:s Vetandets Värld. Daniel Palm, Johanna Gardeström och Daniel Jonsson berättar om projektet i stort och om hur lekfisken verkar trivas i Vindelälvens biflöden.

2010
Den 14 oktober var det en artikel i Västerbottens-Kuriren om projektet Vindel River LIFE.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.