Vormbäcken före restaurering

Den 8-9 oktober arrangerade Vindel River LIFE tillsammans med MOTH ett nationellt LIFE möte på hotell Forsen i Vindeln, Västerbotten. Totalt deltog 25 stycken projektledare och ekonomer från 10 olika LIFE-projekt. Syftet med dessa möten är att diskutera möjligheter och frågeställningar kring projekten och att samtidigt hålla det svenska LIFE-nätverket levande.

Först togs det en kort promenad längst Renforsen för att få en känsla av omgivningen och dess historia. Efter en riktig norrländsk paltlunch drog mötet igång. Många viktiga erfarenheter och förslag på lösningar delades under dagen och kvällen. Under andra dagen togs mötesdeltagarna ut på en fältresa till Storkvarnbäcken.

Daniel Holmqvist berättade om restaureringsarbetet som Vindel River LIFE har gjort där. Tyvärr var de stora öringarna för blyga för att visa upp sig på lekbottnarna, trots att det var mitt under lekperioden. Hans Gardfjäll berättade även om MOTHs arbete med att utveckla metoder för att övervaka terrestra naturtyper.

Vindel River LIFE och MOTH riktade ett stort tack till alla de som kom och gjorde mötet så givande, trevligt och intressant!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *